Paintball - A JÁTÉK

A Paintball története:

A paintball az USA-ban született a 80-as években. Többek állítása szerint a prériken nyargalászó marhapásztorok színes festékekkel jelölő légfegyvere volt az ötlet szülőatyja, s ebből vált a 90-es évek legnagyobb tömegbázisú harci sportjává és éles helyzetre való kiképzési eszközzé fegyveres erőknél. A paintball mára nagy tömegeket megmozgató nemzetközi verseny-sporttá nőtt, ahová bárki benevezhet, ha elég felkészültnek érzi csapatát.

A paintball menete:

A paintball egy taktikai sport, amelyben csapatok fegyveres számháborút játszanak erdőn, mezőn, épületben. A játékosok fegyverei színes ételfestékkel töltött zselatingolyókat lőnek ki. A játék legáltalánosabb formája a „capture the flag”, amely során a csaptok az ellenfél zászlóját szerzik meg és juttatják el a saját bázisra. Menet közben a felfedezett ellenfelet lehetőleg hamarabb kell kilőni, mintsem ő legyen a gyorsabb.
A versenyszabályok aránylag kötöttek, de a terepadottságok, és az ellenfelek változatossága a játékot megunhatatlanná teszi. A játék saját igények szerint igazodhat bármilyen elképzelt stratégiához. Az edzések során a profi csapatok kidolgozták saját kommunikációs jelrendszerüket is, a hagyományos katonai jelbeszéd alapjaira építve. Ez szükséges is, mert a komoly versenyeken nem engedélyezett rádiók használata, csak a hagyományos kapcsolattartás.

Jelentkezés paintballra:

A Paintball Egyesület Szombathely vállalja a játék szervezését és lebonyolítását, a következő feltételekkel:
- Egyesületünk a játékhoz biztosít játékterepet, arcvédőt, markert (puskát), gázpalackot, terepruhát. Az aktuális árak a megfelelő menüpont alatt találhatók.
- A játékosok vállalják, hogy játékmesterük utasításait és a biztonsági előírásokat maradéktalanul betartják, a kölcsönzött felszerelésért felelősséget vállalnak. A játékosok saját maguk felelősek testi épségükért, a Paintball Egyesület a biztonsági szabályok és előírások megsértése során keletkezett sérülésekért nem vállal felelősséget. A játék időpontjának megbeszélése min.3-4 nappal a játék előtt szükséges. A bérleti díj 50 %-át kell foglalóként      befizetni. Egyéni játékosok jelentkezésekor más csapatokhoz tudjuk beosztani a jelentkezőket.
Nagyobb rendezvényekre (előre megbeszélt időpontban és helyen) kitelepülünk és biztosítjuk a feltételeket.

Játék biztonság:

Biztonsággal állítjuk, hogy azt a normál fizikai állapotú, fegyelmezett játékost, aki betartja a játék szabályait és a játékmester utasításait, nem érheti komoly sérülés. A 0.68-as kaliberű festéklővő puska kb. 100 m/s sebességgel lövi ki a könnyű zselatingolyót, amely szilárd felületet érve szétfolyik, így sérülést nem okoz. Az áldozat csak egy csípős ütést érez. A védőmaszk és szemüveg használata minden harctéren tartózkodónak kötelező! A játékos kizárását vonja maga után a szabály megsértése. Külföldi statisztikák szerint a paintball a golf és a teke után helyezkedik el a sérülések számát tekintve.

Felkészülés a játékra:

A játékot férfiak és nők egyaránt játszhatják 18 éves kortól. Gyerekek 12-18 éves korig szülői beleegyezéssel játszhatnak, mivel az Egyesület nem tud felelősséget vállalni a fegyelmezetlenségből adódó problémákért. A játékos öltözete könnyű mozgást biztosító erős ruházat, lehetőleg a terephez igazodó, stabil cipő vagy bakancs legyen. Edzőkesztyű és térd/könyökvédő használata a durvább terepeken és épületben ajánlott. Speciális védőszemüveges maszkot a MPE kölcsönöz a játékosnak. A fej és a nyak takarására ajánlott egy baseball sapka, ill. kendő vagy sál. A játékosok a mindenkori időjárásnak megfelelően készüljenek. Meleg idő esetén mindenki hozzon magával megfelelő mennyiségű italt, illetve napvédő eszközöket (baseball sapka, kendő). A táplálkozásra is gondoljanak, a terepen az éhes, fáradt ember általában sikertelenül játszik. A játék szinte minden időjárási körülmény között játszható, kivéve intenzív eső és viharos szél, valamint 5 C ° alatt.

Paintball kapcsolat:

  Telefon: +36/20-985-9795 

                         

info@paintballszombathely.hu

Megtalálsz bennünk Szombathely és Söpte között a Készenléti Rendőrségnél /volt határőrségnél/ lévő körforgalom után.

                                      Paintball                                 

                                                                                                             GPS: 47.25725035447794, 16.633232006152

Áraink:

Paintball:  (bővebben)

 

     

© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper